Dva odlična sisačka benda, Rolin Humes i The Bambi Molesters, održat će koncert ovoga petka u Luci Sisak s početkom u 21 sat. Riječ je o novoj koncertnoj lokaciji koja može primiti nekoliko tisuća ljudi, a na tom je mjestu danas održana i konferencija za novinare na kojoj je najavljeno ovo događanje. Vođa benda Rolin Humesa Robert James Hudulin živio je u Australiji, Engleskoj, Korčuli i još nekim drugim gradovima, a da ostane u Sisku u kojem mu je, kako kaže, jako lijepo, zaslužni su ljubav i glazba. Najavio je da je koncert besplatan, ali da će se prikupljati sredstva za edukaciju mladih nezaposlenih osoba u pravcu pokretanja poduzetništva i otvaranja vlastitih radnih mjesta u sklopu projekta „Živi rasti cvjetaj“. Od samog početka, Grad Sisak podupirao je ovu ideju benda.

-Što više udruga mladih ili bendova mogli bi se ugledati na primjer Rolin Humesa i ideju da se uz  dobru glazbu mogu napraviti i neki drugi dodatni projekti kao što je prikupljanje sredstava za edukaciju mladih ljudi koji bi iz statusa nezaposlenih krenuli poduzetničkim vodama – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Na predstavljanju koncerta bila je i članica The Bambi Molestersa Lada Furlan Zaborac.

-Svidjela nam se ideja, svidio nam se bend koji nas je zvao i svidjela nam se ova lokacija koja je idealna upravo za ovakve koncerte, ali jednom možda i za neki festival. Mislim da se u petak ništa pametnije u gradu ne događa pa sve pozivam da dođu ovdje i da se svi dobro zabavimo– najavila je Lada.

Sva prikupljena sredstva od sponzora i koncerata usmjerit ćemo za edukacije, radionice i predavanja na temu poduzetništva mladih, kako ga pokrenuti, uspješno voditi, doći do uspjeha, a koje provodi partner u ovom projektu Virtualni ženski poduzetnički centar o kojem više možete doznati na  www.poduzetnica.hr.