Centar kreativnih industrija – kreativni inkubator Sisak projekt je unapređenja poduzetničke poslovne infrastrukture u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji koji povećava opseg i dostupnost usluga poduzetničkih potpornih institucija. Centar kreativne industrije skraćeno nazivamo CIKS, to je projekt Grada Siska koji ima cilj aktivno pomoći kreativnim poduzetnicima. Projekt sufinanciran sredstvima EU i EU fonda za regionalni razvoj. Vrijednost samog projekta iznosi preko 12.3 milijuna kuna, a započet je 2018.godine.

Centar kreativne industrije Sisak (CIKS) se nalazi u Ulici Stjepana i Antuna Radića 20, na 950 m2 površine objekta s aktivnostima – potpore i razvoja poduzetništva u području kreativne industrije. Očekujemo da će ponuđenu infrastrukturu koristiti više od sto poduzetnika: u sklopu infrastrukture predviđeno je 9 ureda za inkubaciju za ukupno 34 poduzetnika: CIKS CREATIVE INCUBATION, zatim Coworking prostor za inkubacuju 32 poduzetnika: CIKS CREATIVE COWORKING, te virtualno članstvo koje nema ograničenja za poduzetnika: CIKS VIRTUAL OFFICE.

Svi uredi opremljeni su stolom i stolicom, mogućnošću korištenja novih laptopa a svaka soba je opremljena i klima uređajem. CIKS uz sve navedeno ima Konferencijsku dvoranu koja može primiti 40 osoba i CIKS SALON za brainstorming i druženje za 8 osoba. Na prvom katu gdje su konferencijska dvorana i salon, nalaze se i Laboratorij za multimedijalnu produkciju, te 3D Laboratorij.

Ciljane skupine projekta su poduzetnici Grada Siska i županije koji će dobiti novu poduzetničku infrastrukturu a kojima je interes povećati svoje poslovne aktivnosti i konkurentnost kroz usluge i proizvode CIKSa. Za poduzetnike sa kreativnim idejama, najveći benefit je da će u Gradu Sisku postojati mjesto koje će odgovoriti na potrebe kreativnih poduzetnika za koje znamo da ih u Sisku ima mnogo. Kao buduće korisnike CIKSa vidimo primarno kreativce sa područja Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije kojima je ova aktivnost i namijenjena, međutim dobrodošli su i poduzetnici iz ostalih županija ako će biti mjesta za aktivnost inkubacije poduzetnika. Za aktivnost co-workinga i virtualnog poduzetništva dobrodošli su svi kreativci.

Više informacije pročitajte na www.ciks.hr