Ovoga su tjedna završeni svi radovi na izgradnji višenamjenskog sportskog igrališta u bivšem MO Eugen Kvaternik u Petrinjskoj ulici. Svim stanovnicima grada, sportskim klubovima, sportašima i rekreativcima igralište će biti dostupno tijekom cijelog dana, a moći će zaigrati mali nogomet, rukomet i košarku. Na tijek radova koji su počeli prošle godine podsjetila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Gradska četvrt Caprag nakon niza godina i obećanja napokon dobiva ovo sportsko igralište. U prvoj smo fazi pripremali drenažu i odvodnju na terenu i druga se faza sastojala od asfaltiranja, postavljanja polivalentne podloge, ograde, tribina, popratne sprave. Sigurna sam da će igralište biti u punom pogonu kao i sva ostala igrališta u gradu. Reflektori će omogućiti korištenje igralište i po noći. Pravo otvorenje bit će 11. lipnja kada sa sportskim događanjima i utakmicama. Izgradnja igrališta koštala je 1,9 milijuna kuna. Naslijedili smo ovaj projekt s procjenom od 4,5 milijuna kuna te smo ga uspjeli dovesti u puno povoljnije okvire – rekla je gradonačelnica.

Igralištem će upravljati Športsko-rekreacijski centar Sisak te je direktor tvrtke Croatia tenis Damir Abaffy, koja je bila izvođač radova, ključeve igrališta simbolično predao ravnatelju ŠRC-a Saši Petaku.