Sinoć je u atriju Starog grada održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska u povodu Dana grada. Tom su prilikom dodijeljena priznanja najzaslužnijim građanima – pohvale, zahvalnice, godišnje nagrade i nagrada Grada Siska za životno djelo.
Nagradu Grada Siska za životno djelo dobio je umirovljeni novinar Vladimir Pajtlar za doprinos u području novinarstva i publicistike, godišnje nagrade dobili su predsjednik sindikata Nova solidarnost sisačke rafinerije Predrag Sekulić i Vokalni ansambl L.I.P.E. Dobitnici pohvala Grada Siska su Zijad Fuka za osnivanje BKUD-a ‘Nur’ i Ivica Vuletić za ostvarene rezultate u elektroničkom pikadu. Zahvalnice Grada Siska dodijeljene su profesorici Marini Kasa i socijalnoj radnici Ireni Barišić Milunić za promicanje ljudskih prava i tolerancije te Dječjem vrtiću Sisak Novi za izniman doprinos na području odgoja i obrazovanja.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir u svom je govoru istaknuo kako je Sisak grad vrijednih i dobrih ljudi, duboko ukorijenjenih u hrvatsko tlo, ljudi koji se nisu izgubili u povijesnim sisačkim maglama, koji znaju kako se voli i bori za svoj grad. Upravo u tim ljudima Đumrbir vidi jamca izlaska iz gospodarske krize.

-Suradnja i razumijevanje između čelnika izvršne vlasti i Gradskog vijeća nužna je pretpostavka prema izgradnji povjerenja i provedbe svih razvojnih programa – rekao je Đumbir.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako su posljednje tri godine pokazale da Sisak može i mora bolje te da Grad Sisak mora biti grad koji će osigurati svakom djetetu mjesto u vrtiću, besplatne sate plivanja i klizanja za svako vrtićko dijete, najmodernije opremljene škole koje prate korak s modernim dobom u kojem živimo, priuštivi i kvalitetan javni prijevoz našim umirovljenicima koji zaslužuju dostojanstven i ugodan život nakon uspješnog radnog vijeka  te radna mjesta koja će kompenzirati tranzicijsku rupu u koju smo upali nakon propasti Željezare, naglasila je gradonačelnica.

-Temelji za novi Sisak, za Sisak koji s obje noge stoji u 21.stoljeću su postavljeni i vjerujem da će pozitivna energija koja polako hvata grad uskoro neutralizirati sve one kojima se novi Sisak ne sviđa i u kojima oni više ne predstavljaju ništa. Sitne igre i političke smicalice više ne mogu zaustaviti posao koji smo pokrenuli jer Siščani to više neće trpjeti i neće dozvoliti. Ulazimo u novo razdoblje gdje ćemo se svi međusobno morati odmjeravati u tome kako i koliko smo napravili za dobrobit grada i naših sugrađana, a u tom odmjeravanju vjerujte mi ja se neću morati sramiti. Sisak hrabro ide naprijed, hrabro se izborio za promjenu, to vam garantiram – zaključila je gradonačelnica.

Prisutnima se obratio i bivši predsjednik Sabora RH Josip Leko, a u glazbenom dijelu programa nastupila je muška klapa Kolapjani, Vokalni ansambl L.I.P.E. te dječji zbor Kosjenka.