Rotary klub Sisak organizira tijekom ožujka i travnja, u suradnji s Državnim arhivom Sisak, ciklus od četiri javna predavanja pod nazivom „Jesu li djeca doista naše najveće bogatstvo?“, na kojima će se tematizirati različiti aspekti ugroza djece, kao jedne od najranjivijih društvenih skupina te načina i oblika društvenih intervencija, kako bi se osigurala primjerenija zaštita zdravstvene, obrazovne i socijalne dobrobiti djece te njihove fizičke sigurnosti.
Predavači će biti ugledni hrvatski stručnjaci za pojedina pitanja, ujedno rotarijanci s dugogodišnjim iskustvom. Na prvom predavanju koje će se održati 14. ožujka 2016., projekt ‘Croatian Makers“ predstavit će i čovjek koji ga je pokrenuo, poznati hrvatski investitor i poduzetnik Nenad Bakić.
Tjedan dana iza toga, 21. ožujka 2016., prof.dr.sc. Marina Ajduković s Pravnog fakulteta u Zagrebu će predstaviti nalaze velikog društvenog istraživanja siromaštva djece u Hrvatskoj, te preporuka donositeljima socijalne politike prema djeci i mladima.
Ciklus predavanja se nastavlja u travnju, kada će Siščanima o problematici nasilja prema djeci govoriti istaknuta psihologinja, utemeljiteljica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander. Njeno predavanje će se održati 11. travnja 2016.
Završno će predavanje 25. travnja 2016. imati ugledna pedijatrica, dječje bolnice Klaićeva, dr.sc. Vesna Herceg Čavrak na temu zaštite djece u perinatalnoj i dojenačkoj dobi.
Sva će se predavanja održavati ponedjeljkom s početkom u 19 sati u prostorijama Državnog arhiva u Sisku.