Ukoliko tijekom kolovoza ostajete u gradu Sisku osim uživanja na obalama Kupe Siščani će imati priliku svoju kreativnost pokazati i na plesnim, dramskim i glazbenim radionicama Kreativnog učilišta KKV-a .
Dramska radionica “Osnove mimskog izražavanja pod maskama” održat će se od 17.8.-23.8.2015. godine od 9 do 10.30 sati u Kazalištu 21.
Radionica je sastavljena od upoznavanja s ekspresivnim kazališnim maskama izrađenim na prijašnjim radionicama Dramskog studija i kreativnih vježbi u stvaranju vlastitog karaktera maske. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 12 do 18 godina.
Voditelj dramske radionice je Damir Borojević.
Dramska radionica “Drama i priča kroz sliku i likovnost” održat će se od 24.8. do 4.9.2015. godine od 10 do 13 sati u Kazalištu 21.
Likovni aspekt kazališta jedan je od najvažnijih faktora estetičkih mjerila kazališnog izraza. Istražujemo vizualne atrakcije iz poznatih likovnih djela i u njima tražimo priču – scenski događaj.
Voditelj dramske radionice je Silvije Vadla.
Radionica suvremenog plesa II održat će se od 24.8.-31.8.2015. godine od 8.30 do 11 sati u Kazalištu 21.
Na radionici će se raditi vježbe i plesne sekvence za razvijanje plesne izražajnosti, kreativnosti i osobnosti. Obnavljanje plesnih sekvenci iz premijerne predstave Alisa. Radionica je namijenjena djeci od 11 do 15 godina.
Voditeljica radionica je Jasminka Petek Krapljan.
Prijavnice za sudjelovanje na radionicama u kolovozu mogu se preuzeti na blagajni Doma kulture radnim danom od 9 do 16 sati.