Članovi sisačkih udruga koje provode sportske programe, programe za potrebe umirovljenika te osoba s invaliditetom i branitelja  koriste termine na bazenu, u teretani, sauni i dvorani ŠRC-a Sisak, a Grad Sisak  pokriva troškove korištenja termina koji iznose nešto više od 30.000 kuna mjesečno.

Tako sisačka HVIDRA ima na raspolaganju tri termina tjedno, a termine koristi oko 100 branitelja. Udruga umirovljenika ima na raspolaganju dva termina tjedno koje koristi 70-tak umirovljenika. Termine dva puta tjedno koriste i članovi Dijabetičkog društva  i Udruge invalida rada.

-Želimo djelovati u dva smjera. Prije svega, preventivno zdravstveno, dakle da neke kategorije naših sugrađana imaju mogućnost korištenja određenih termina na bazenu, a s druge strane želimo poticati udruge da sudjeluju u gradskim programima javnih potreba. Na neki način želimo vidjeti aktivnosti tih udruga da bi ih mogli nagraditi i ovakvim oblikom subvencija – rekao je Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo grada Siska, dodajući da Grad Sisak godišnje za ovaj program izdvaja gotovo pola milijuna kuna iz proračuna.

Korištenje  termina udruge mogu ostvariti za svoje članove koje provode navedene programe  te uz uvjet da sudjeluju u realizaciji aktivnosti za opće dobro i koji se ostvaruju kroz programe javnih potreba.

Sisak je jedini grad među gradovima slične veličine koji ima olimpijski bazen, pa je zahvaljujući i drugoj sportskoj infrastrukturi, naravno i bogatoj sportskoj i rekreacijskoj aktivnosti Siščana,  ove godine nositelj prestižne titule Europski grad sporta koju je dodijelila neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu.