Program Sisački poduzetnik nastavlja se i ove godine, a Grad Sisak osigurao je u proračunu 400 tisuća kuna za subvenciju kamata na poduzetničke kredite. Partner Grada Siska i dalje je OTP banka, a od ove godine Program će se proširiti na još četiri banke (Erste, Reiffeisen, Addiko i PBZ) koje su uputile pismo namjere i prihvatile kreditne uvjete Grada. Time bi se kreditni  potencijal s trenutnih 10 milijuna povećao na 20 milijuna kuna.

Ovisno o namjeni kredita, Grad Sisak subvencionirat će kamatnu stopu u iznosu 4 posto za gospodarske objekte, zatim 3,5  posto za opremu i 2,5 posto za obrtna sredstva.

Na upravo raspisani natječaj za ovogodišnji Program mogu se javiti mali, srednji i mikro poduzetnici koji posluju na području Grada Siska i koji imaju najmanje 50 posto zaposlenih s prebivalištem u Gradu Sisku. Uvjet je i da trgovačka društva i obrtnici nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Sisku, te da na njima nije otvoren stečajni, predstečajni postupak ili postupak likvidacije.

U sklopu Sisačkog poduzetnika 2016. realizirano je 10 kredita u iznosu 8.605.513,60 kn. Poduzetnici koji od prošle godine već koriste subvenciju u svojim su investicijskim planovima najavili zapošljavanje najmanje 19 novih radnika. Reakcije sisačkih poduzetnika koji su tijekom prošle godine ušli u ovaj program su jako dobre te su uglavnom isticali kako im je ovaj kredit olakšao financiranje, mnogi od njih su proširili poslovanje te zaposlili nove ljude.

Sve o natječaju za program Sisački poduzetnik možete pročitati na www.sisak.hr u rubrici Natječaji i javni pozivi ili možete nazvati broj telefona 044/510-191 ili na  linku dolje.

http://sisak.hr/natjecaj-za-dodjelu-poduzetnickih-kredita-sisacki-poduzetnik-2017/