Gradonačelnik Dinko Pintarić jutros je, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorio najmoderniji McDonald’s u Sisku, u koji su odmah pohrlili i prvi znatiželjni gosti. U restoranu vrijednom 2,5 milijuna eura posao je pronašlo 50-ak mladih ljudi, a kako restoran izgleda  jučer su se mogli uvjeriti brojni uzvanici i gosti.

Dolazak McDonald’sa u Sisak i ovako značajna investicija u modernu tehnologiju restorana, veliki je tehnološki iskorak, kao i poticaj cjelokupnoj investicijskoj klimi Siska i šire okolice, što je na svečanom predstavljanju restorana osobito pozdravio gradonačelnik Dinko Pintarić. McDonald’sov restoran u Sisku ima McDrive linije te McCafe, po čemu je Sisak drugi grad nakon Zagreba u kojem se može pronaći oaza za ljubitelje vrhunskih kava, torti i kolača. Veliki prostor za proslavu dječjih rođendana također je posebnost ovog restorana, a pogodnost za goste predstavlja i besplatan WI-FI pristup internetu u restoranu kao i radno vrijeme od 8 do 24 sata.

Povodom otvorenja McDonald’s restorana u Sisku Georg Gavrilović, nositelj franšize McDonald’s za područje RH, uručio je i 20 tisuća kuna vrijednu donaciju Odsjeku za dječju kirurgiju Opće bolnice u Sisku. Donacija će biti iskorištena za kupnju opreme koja će djeci omogućiti brži oporavak i lakši boravak u bolnici.

Koliko je sisački McDonald’s restoran ekološki osviješten, najbolje se vidi kroz realizaciju potrošnje energije i korištenje ekološki prihvatljivih energenata. Osvjetljenje sisačkog McDonald’sa je najvećim dijelom pokriveno putem LED rasvjete, tzv. „low oil volume“ friteze dodatno uštede i do 40% struje u usporedbi s klasičnim fritezama, rashladni uređaji funkcioniraju na bazi ekološkog plina – propana, a čak se i ispušni zrak koji nastaje zagrijavanjem grilova u kuhinji koristi za zagrijavanje restorana. Posebni elektronički uređaji automatski nadziru potrošnju struje i vode, čime je tehnološki sustav zaokružen u jedinstvenu cjelinu u kojoj je racionalna potrošnja energije i njeno optimalno usmjeravanje dovedeno do najviše razine. Vrijedi istaknuti i kako se korišteno jestivo biljno ulje iz svih McDonald’s restorana u Hrvatskoj prerađuje u biodizel gorivo.

Vrhunska tehnologija sisačkog McDonald’s restorana i dizajn koji odgovara najmodernijim trendovima gradnje ovih restorana u Europi, ispunjenje su obećanja Georga Gavrilovića, koji je od preuzimanja franšize za područje RH u travnju 2010., otvorio već 3 nova McDonald’s restorana.