Kad vjeruješ, čuda su moguća. Dokazano je to danas otvorenjem dugo očekivane Sobe čuda, prve sobe za  terapiju senzorne integracije Sisačko-moslavačkoj županiji. Puno emocija i suza radosnica obilježilo je današnji događaj jer je, velikom upornošću roditelja djece s teškoćama u razvoju, priveden veliki i čudesni projekt kraju. Roditelji su prije 2,5 godine u međusobnim razgovorima zaključili da moraju nešto poduzeti jer im sustav uopće nije bio od pomoći i tako se rodila ideja o Sobi čuda, a to znači da djeca s teškoćama od sada više neće morati odlaziti na terapije u Zagreb nego će svu potrebnu pomoć moći dobiti i u Sisku.

Dijana Smajo, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, udruge koja stoji iza ovog projekta, zahvalila je gradonačelnici Kristini Ikić Baniček koja je već na prvom sastanku s roditeljima obećala svu potrebnu pomoć. Grad Sisak dodijelio je Udruzi prostor na korištenje u Frankopanskoj ulici 5 te sudjelovao u financiranju jednog dijela radova.

-Ovo je danas velik i sretan dan za brojne obitelji i roditelje koji su strpljivo čekali na uređenje ovog prostora. Najvažnije je da je Soba čuda napravljena i da su se brojni donatori uključili. Članovi udruge danas su najavili prikupljanje sredstava za psa koji bi sudjelovao u terapiji, a cijena je oko 15 tisuća eura pa pozivam sve donatore da se uključe i pomognu. Grad Sisak će i dalje pomagati Sobu čuda kroz snošenje troškova i druge akcije koje ćemo zajedno raditi – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Izvršna predsjednica UOSISMŽ Aleksandra Milković podsjetila je kako je projekt Soba čuda započeo u listopadu 2014. godine na inicijativu UOSISMŽ i Grada Siska i naglasila je kako je od početka bila neupitna potpora cijele zajednice, organizirano je i niz humanitarnih akcija, a članovi udruge aplicirali su na različite projekte te je prikupljeno više od 800 tisuća kuna.

-Iza ovog projekta stoji doista velika zajednica. Javnost je također bila senzibilizirana za ovaj projekt. Svima zahvaljujem koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog našeg čuda – rekla je Milković.

U terapiju senzorne integracije kreće odmah 30 djece, a od siječnja počinje edukacija za još jednog senzornog terapeuta, a to znači da će od sredine sljedeće godine još 30 djece dobivati potrebnu terapiju.

-U nekakvoj daljnjoj budućnosti planiramo edukaciju još četiri senzorna terapeuta koji bi radili u dvije smjene i tada bi terapiju moglo primati više od stotinu djece. Edukacije su skupe, koštaju oko 20 tisuća kuna tako da ćemo organizirati još humanitarnih akcija. Iako je ovaj dio projekta došao svome kraju, kao što vidite mi smo i dalje u razvoju – zaključila je Aleksandra Milković.