Grad Sisak je današnjim činom potpisivanja ugovora o pravu građenja dobio još jednog novog investitora koji će u Južnoj industrijskoj zoni Novo Pračno izgraditi dvije elektrane 5MW. Riječ je o tvrtki MONALP BIOMASS Sisak u čije je ime ugovor o pravu građenja potpisao Arsen Kantarci dok je u ime Grada Siska ugovor potpisala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Grad Sisak je tijekom konzultacija s investitorom iskazao interes da se proizvedena toplina prodaje HEP Toplinarstvu d.o.o. kako bi služila za gradsko grijanje uz mogućnost prodaje korisne toplinske energije prisutnim poslovno-industrijskim subjektima u industrijskoj zoni. Investitor za početak planira otvaranje od 20 do 25 radnih mjesta u proizvodnji.
Inače, tvrtku MONALP d.o.o. osnovale su dvije turske tvrtke, Alp ELEKTRIK S.A. Istanbul, predvodnik u sektoru obnovljivih izvora energije u Turskoj te vrlo ugledna građevinska tvrtka MONO Muhendislik A.S. Istanbul. Strategija dioničara je razviti i izgraditi šest kogeneracijskih elektrana na biomasu u Hrvatskoj od kojih će se dvije nalaziti u Sisku.