Gradonačelnik Dinko Pintarić i njegov zamjenik Agan Velić posjetili su sisačku tvrtku Mlin i pekare, korisnicu jedne od najuspješnijih poticajnih mjera Grada Siska, kreditne linije „Poduzetnički krediti“. Riječ je o kreditima za poduzetnike u kojima Grad Sisak subvencionira 2 posto kamata na kredit odobren u poslovnoj banci.
– Prošle su godine banke dale obrtnicima i poduzećima s našeg područja kredite u vrijednosti oko 44 milijuna kuna. Mi smo u tim kreditima sudjelovali subvencionirajući 2% kamate. Koristilo ih je oko 20-ak poslovnih subjekata, a naročito veseli broj novo uposlenih osoba kojih je oko160 te činjenica kako je među korisnicima čak 8 onih koji se bave proizvodnjom. U ovoj je godini već pristiglo 15-ak zahtjeva za kredit na razini od oko 33 milijuna kuna što je dobar pokazatelj i nastavi li se dosadašnjim trendom, pod uvjetom da banke odobre većinu zahtjeva, ove bi godine moglo biti iskorišteno poduzetničkih kredita u visini do 60 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Pintarić pohvalivši Mlin i pekara kao ogledni primjer tvrtke koja je kroz privatizaciju izašla još uspješnija i s još boljim poslovnim rezultatima. Istaknuo je kako ovo nije samo tvrtka koja proizvodi kruh već je sposobna i nositi gospodarstvo grada Siska. U prilog tome govori kako u Mlinu i pekarama prijašnjih godina, pa niti u vrijeme krize, nije bilo otpuštanja, dapače zapošljavalo se i to mlade i obrazovane, stručne ljude. Inače, Mlin i pekare trenutno imaju 450 zaposlenih, a dnevno proizvedu oko 25 tisuća komada kruha što zadovoljava potrebe tržišta. No osim kruha, poznata su njihova slasna peciva i različiti slatko-slani proizvodi od tijesta.
Direktorica Vesna Butorac naglasila je kako im subvencija kamata na poduzetnički kredit jako puno znači jer su njime uštedjeli oko 250 tisuća kuna.
– Protiv konkurencije se borimo kvalitetom i cijenom! Uvelike nam je u proizvodnji pomogao i ovaj kredit kojim smo kupili novu peć. Njena je vrijednost oko 500 tisuća kuna, a u sat vremena ispeče 2500 štruca kruha. S njom kruh možemo kasnije početi peći što pak omogućuje da u trgovine dolazi svježiji –zaključila je Butorac.