Porast cijene energenata i sve veće zagađenje okoliša povezano uz potrošnju energije, globalni su problemi te imaju velik utjecaj na naš svakodnevni život. Ukoliko želimo osigurati neometan razvitak našeg društva uz očuvanje prirodnih vrednota, moramo svoj način života i životne principe maksimalno uskladiti s prirodom, a to znači da za naš rad i život moramo trošiti optimalne količine energetskih resursa i što više koristiti obnovljive izvore energije, drugim riječima moramo živjeti koristeći sve izvore energije maksimalno učinkovito.

Grad Sisak se, kao prvi grad u Hrvatskoj, u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj i Ministarstvom gospodarstva rada i poduzetništva, odlučio za sustavni pristup gospodarenju energijom, te je s ciljem nadzora potrošnje energije osnovao gradski Ured za gospodarenje energijom i oformio Energetski tim koji već više godina uspješno provodi niz aktivnosti vezanih uz poboljšanje energetske učinkovitosti u Gradu Sisku i educiranje i informiranje građana.

Kroz EE info centar utječe se na povećanje znanja i informiranost građana o energetskoj efikasnosti kao i o dostupnim tehnologijama i uređajima na tržištu kojima se ona povećava. Ujedno se potiče primjena stečenih znanja s ciljem smanjenja troškova za energiju i povećanja komfora stanovanja.

Usluge EE info centra su besplatne i namijenjene svim zainteresiranim građanima koji žele poboljšati efikasnost potrošnje energije u svom domu.

Na ovoj stranici možete postavljati pitanja i tražiti savjete djelatnika gradskog Energetskog tima. Možete dobiti odgovore na pitanja kako smanjiti potrošnju energije u svom domu te saznati koji su energetski efikasni uređaji, materijali ili usluge trenutno dostupni na tržištu i dobiti konkretnu informaciju kao odgovor na konkretno pitanje ili problem.

Komentirajte na eucinkovitost@sisak.hr