Dobrotvorno društvo Merhamet iz Siska pretrpjelo je veliku štetu u potresu, ali to ih nije spriječilo da neumorno pripremaju obroke za ugrožene stanovnike. Budući je prostor označen crvenom oznakom, s pripremom obroka nastavili su u kontejneru koji je smješten na tržnici u Capragu.
Danas je koordinatorica TIKA-e Sedef Bulut uručila predsjedniku društva Merhamet Šabanu Kadriću ključeve kombi vozila s kojim će se prevoziti obroci i pomoć stanovnicima koji su u potrebi.
-Prošle godine smo 22 tone hrane dovezli u Sisak privatnim vozilima. Imamo 263 obitelji sve do Maljevca kojima vozimo pomoć tako da će ovo vozilo ispuniti svoju svrhu – rekao je Kadrić i zahvalio koordinatorici Bulut na donaciji, ali i gradonačelnici Siska Kristini Ikić Baniček na potpori Grada Siska.
-Kad god smo u nevolji pomognu nam naši prijatelji iz Turske od čega im od srca zahvaljujem. Ovom donacijom, Merhamet će nastaviti s isporukom obroka te će unaprijediti pružanje pomoći svima kojima je to potrebno – rekla je gradonačelnica.
TIKA je posljednjih godina aktivno sudjelovala u brojnim projektima u gradu Sisku, a otkako se dogodio potres, Turska razvojna agencija već je donirala deke, prehrambene pakete i higijenske potrepštine, a Republika Turska također je stanovništvu pogođenom potresom donirala veliki broj stambenih kontejnera.