Sisak je danas zabijelio prvi ovogodišnji snijeg. Počeo je padati malo prije ponoći 2. siječnja i padao je do ranih jutarnjih sati. Napadalo je oko sedam centimetara bijelog pokrivača, snijeg je mokar, a prijepodnevna temperatura je oko  0 stupnjeva celzijusa.

Zimska služba sisačkog Komunalca odmah nakon ponoći krenula je s čišćenjem i posipanjem prometnica po prioritetima i nastavila s čišćenjem pješačkih i biciklističkih staza. Ručno se čisti Stari most, prilazi zebrama, stepenice i autobusna stajališta.

Inače, zimska služba sisačkog Komunalca čisti 326 km nerazvrstanih gradskih i bivših županijskih i lokalnih cesta koje su postale nerazvrstane, organizirani su u 17 ekipa, 5 ekipa čisti nogostupe, ukupno na poslovima čišćenja radi 25 zaposlenika. Zimska služba je  opremljena s traktorima, kamionima s ralicama i posipačima, traktorima s ralicama i posipačima za nogostupe i biciklističke staze, snježnim frezama, a na raspolaganju im je i  specijalno vozilo za čišćenje u pješačkoj zoni. Za ovu zimsku sezonu osigurano je  250 tona soli, 120 m³ sipine i 2 tone plantabona (ekološko sredstvo koje ne utječe loše na raslinje).

Podsjećamo da su sukladno Odluci o komunalnom redu vlasnici i korisnici stambenih i poslovnih prostora dužni očistiti snijeg i posipati led na nogostupu ispred zgrada, kako bi se osigurao nesmetan prolaz pješacima.