U sklopu Ugovora o kreditu s EBRD-om, temeljem kojeg je Auto promet Sisak kupio nove autobuse, raspisan je i međunarodni natječaj za automatsko izdavanje prijevoznih karata. Najpovoljniji ponuditelj bila je tvrtka Četrta Pot d.o.o. iz Kranja, a danas su u Gradskoj vijećnici ugovor potpisali gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, direktor tvrtke Četrta Pot d.o.o. Boris Šolar i direktor Auto prometa Siska Darko Majić.

Ugovor Sustav za automatsko izdavanje prijevoznih karata, čija je vrijednost 289.836,00 eura, uključuje usluge instaliranja sustava, konfiguriranja sustava, usluge edukacije te usluge održavanja za pet godina.

Novi sustav, koji bi u funkciji trebao biti u prvoj polovici sljedeće godine, će olakšati kupnju karata putnicima koji će to sada moći činiti i putem interneta te mobitela. Novost će biti da će se kupovina karata i nadopunjavanje vrijednosnih karata moći obavljati i na gradskim blagajnama na Kontrobi i Capragu.

Uz nove autobuse, putnicima će u potpunosti biti olakšano korištenje usluga Auto prometa Sisak, čime se tvrtka pozicionirala na razinu usporedivu s drugim europskim gradovima što je i bio jedan od osnovnih ciljeva suradnje s EBRD-om.