U sisačkim osnovnim školama ove je godine više učenika u odnosu na prošlu godinu. Danas, prvog dana škole, u školske je klupe sjelo 3.272 učenika što je 41 učenik više u odnosu na 2016. godinu kada ih je bilo 3.231.

Ipak, danas su bili najuzbuđeniji prvašići kojih je ove godine 380 u devet osnovnih škola u kojima su za nove učenike već tradicionalno organizirani programi u povodu prvog dana škole. Tako je bilo i u OŠ Braća Bobetko gdje je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček darovala prvašiće knjižicom Moja školica. U izjavi za novinare, gradonačelnica je naglasila kako će u sljedeće četiri godine raditi na tome da sisački osnovnoškolci imaju odlične uvjete za rad.

-Nakon što smo riješili neke od osnovnih uvjete u našim školama, sada se možemo posvetiti informatičkim učionicama i pametnim pločama. Naime, ne bismo se u 21. stoljeću trebali hvaliti uređenim sanitarnim čvorovima, ali budući da to nitko nije napravio prije nas, morali smo to mi napraviti. I sada kada smo uveli tople obroke i kuhinje u sve škole i riješili sanitarije, možemo se napokon posvetiti onome što nazivamo škola 21.stoljeća. Želimo da naša djeca imaju jednake uvjete kao i najbolje opremljene škole u Hrvatskoj i radit ćemo na tome sljedeće četiri godine – najavila je gradonačelnica.

Grad Sisak i ove je godine osigurao besplatne udžbenike za 1.112 učenika sisačkih osnovnih škola koji su slabijeg imovinskog stanja, uvedeni su e-dnevnici u preostale osnovne škole Braća Bobetko, 22. lipanj, Sela, Budaševo, Topolovac i Gušće, uređeni su sanitarni čvorovi u OŠ Viktorovac, saniran je dio stropa u PŠ Novo Pračno, završena je druga faza radova u PŠ Hrastelnica, a završavaju i svi radovi na uređenju i opremanju nove kuhinje i blagovaonice u OŠ Komarevo.