Grad Sisak započeo je tijekom protekle školske godine s projektom uvođenja toplih obroka u sisačke osnovne škole kako bi sva djeca imala zdrav i topli obrok i to bez povećanja cijene školske kuhinje. Od jeseni tako će tople obroke imati i učenici Osnovne škole Komarevo koje će početkom nove školske godine dočekati obnovljena školska kuhinja i blagovaonica.

Radovi na uređenju kuhinje i blagovaonice već su počeli nakon čega će se ugraditi i nova oprema za pripremanje toplih obroka. Danas je u ovoj školi bio i zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

-Osnovna škola Komarevo je jedna od posljednjih škola u kojoj ćemo djeci omogućiti topli obrok što je standard 21. stoljeća. Jer djeca koja ovdje provedu većinu svog vremena moraju imati odgovarajući obrok. Ovdje se uređuje i proširuje blagovaonica i bit će moderna kuhinja za potrebe svih učenika ove škole – rekao je Krička.

Tijekom ljetnih praznika odvijaju se radovi i u drugim školama. Tako se u PŠ Novo Pračno radi na sanaciji dijela stropa, u PŠ Hrastelnica napravljen je prilazni put od ceste do stražnjeg ulaza, uređen je ulaz, postavljena je rampa za invalide i nadstrešnica. U OŠ Viktorovac u završnoj su fazi radovi na uređenju sanitarnog čvora, a u područnim školama Topolovac i Gušće traje uvođenje e-dnevnika. Prije dva tjedna OŠ Braća Ribar dobila je učionicu na otvorenom zahvaljujući donaciji McDonaldsa.