U Muzeju za umjetnost i obrt 24. rujna 2019. otvara se izložba koja će revalorizirati umjetničko stvaralaštvo Slave Striegla te potvrditi njegov status referentnog imena hrvatske likovne umjetnosti.

Izložba će predstaviti opus Slave Striegla tematiziran u zasebnim cjelinama prateći njegov rad od samih početaka; najranijih radova s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, preko najproduktivnije faze stvaralaštva pa sve do njegovih posljednjih kreativnih životnih dana. Izložbom se pokazuje Strieglova autorska potentnost i stvaralački kontinuitet kojim se nanovo otkriva i interpretira građa ovog vrsnog portretista Siska i pokupsko posavskog kraja.

Na izložbi se pokazuju i javnosti manje poznati radovi u tehnici kolaža koje je stvarao pred kraj svog životnog vijeka. U njima se ogleda Strieglova umjetnička raznovrsnost, kreativnost i originalnost.

Izložba će biti otvorena do 27. listopada 2019.

Autori izložbe su Miroslav Gašparović, Zoran Burojević te Željko i Lana Kovačić.

Grad Sisak zajedno s Auto prometom Sisak i Gradskom galerijom Striegl ovim putem poziva sve zainteresirane građane grada Siska, da ukoliko su zainteresirani za odlazak iz Siska organiziranim prijevozom autobusom na otvorenje izložbe, da se jave na sljedeće kontakte:

099 2184376 / 044 522 255

alma@galerija-striegl.hr

info@galerija-striegl.hr