Od 1. travnja u funkciji će biti novi sustav automatske naplate karata putem sKartica koji će zamijeniti postojeći, a donosi  i veliki broj novosti za bolje praćenje poslovanja te olakšava kupnju karata putnicima koji će ih uskoro moći kupovati i putem interneta.

sKartica je beskontaktna kartica povećanog kapaciteta u odnosu na staru karticu, a jedna od novosti je i da će se kupovina karata i nadopunjavanje vrijednosnih karata za dva tjedna moći obavljati i na gradskim blagajnama na Kontrobi i Capragu te putem SMS-a od 1. svibnja.

U implementaciji je mogućnost kupovine i nadopunjavanja vrijednosnih karata na kioscima Tiska, a o datumu mogućnosti korištenja putnici će biti na vrijeme obaviješteni.

Uvođenjem novog sustava, uvedeno je i vremensko trajanje karte do 45 minuta koje putnicima na gradskim linijama (1,2,3,4,5) omogućuje prelazak u tom vremenu bez obzira na smjer kretanja.

Podsjećamo sve putnike da neiskorištenu vrijednost na starim karticama i stare kartice, mogu zamijeniti do kraja ove godine na blagajni Autobusnog kolodvora Sisak.

Iz Auto prometa mole sve putnike za razumijevanje u slučaju nekih sitnih poteškoća koje se mogu pojaviti sljedeći tjedan, odnosno početkom rada novog sustava naplate, a koje će se vrlo brzo rješavati.