Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i Vjekoslav Filko, direktor Poslovnog centra sjeverozapadna Hrvatska u Sektoru poslovnog bankarstva OTP banke, partnera Grada Siska u programu stipendiranja, uručili su danas sisačkim studentima ugovore o stipendijama.  Ove su godine dodijeljene 33 nove stipendije, a u proračunu je osigurano 700.000,00 kuna, od čega je 100.000,00 kn donacija OTP banke.

Prilikom uručenja ugovora, gradonačelnica je čestitala studentima na dobivanju stipendije te zahvalila OTP banci.

-Zahvaljujem OTP-u što i ove godine partnerski prati Grad Sisak u programu stipendija koje će biti korisne svim studenticama i studentima. Možete biti ponosni jer ste prošli jedan proces gdje smo izabrali najbolje od najboljih. Želim vam da uspješno završite svoje školovanje i da zajedno s nama nastavite izgrađivati bolji i uspješniji Sisak i bolju i uspješniju Hrvatsku – naglasila je gradonačelnica.

OTP banka u gradskom programu stipendiranja sudjeluje već osam godina, a ova banka ima poseban program Zeleno svjetlo za znanje kojim se potiču mladi studenti na izvrsnost. U zadnjih sedam godina, OTP banka je investirala oko 4 milijuna kuna u taj program.

-Obrazovanje mladih ljudi je izuzetno važno, odnosno bankarskim rječnikom rečeno nema bolje investicije u životu od ulaganja u obrazovanje koje traje otprilike od četiri do šest godina, a koristite ga sljedećih 30 godina.  Mislim da je to najvažnije što će svatko do vas u životu imati od vlastite imovine, a to je ono što nosimo u glavi – rekao je Filko.

U ime svih studenata, zahvalila se Kim Pjerobon, studentica treće godine Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.

-Zahvaljujem Gradu Sisku i gradonačelnici. Smatramo da će nam to uvelike pomoći u daljnjem studiranju i olakšati nam naše daljnje procese obzirom na troškove koje samo studiranje sa sobom donosi – rekla je Kim.

Grad Sisak stipendira studente od akademske godine 1999/2000. Trenutno je u gradskom programu stipendiranja 67 studenata. U ovoj godini diplomiralo je 18 stipendista Grada Siska.  Stipendije se isplaćuju u iznosu od 700,00 kuna svih dvanaest mjeseci u godini za redovno školovanje.