Gradski vijećnici su na današnjoj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno odlučili o ovogodišnjim dobitnicima Plakete Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu, koje će biti uručene na svečanosti u povodu Dana branitelja grada Siska. Plakete se dodjeljuju: posthumno Tahiru Poliću Taši pripadniku Specijalne policije OSA iz Siska, posthumno Stjepanu Grgcu zapovjedniku 57. brigade Marijan Celjak, posthumno Predragu Matanoviću zapovjedniku 2. bojne 2. gardijske brigade Grom, posthumno Stjepanu Alaru, Stjepanu Lugariću predsjedniku HVIDR-e Grada Siska, Slavku Krčeliću, 2. radarskoj postaji 1. bojne zračnog motrenja i navođenja Šašna Greda, 65. bojni Ivanić Grad, 17. domobranskoj pukovniji Sunja.

Na sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka kojom se general Petar Stipetić proglašava počasnim građaninom Grada Siska, a povelja počasnog građanina bit će mu također dodijeljena na svečanosti u povodu Dana branitelja grada Siska, koja će se održati 2. rujna u prostoru bivše vojarne Barutana.

Između ostalog, na sjednici Gradskog vijeća usvojeno je izvješće o stanju u prostoru na području Grada Siska za razdoblje 2013.- 2016. godine, godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2016. godinu, polugodišnji izvještaj o gradskom proračunu za 2017. godinu, a odlučeno je i da će se izmijeniti i dopuniti DPU za područje Komunalne zone. Premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila bit će povjereno „Cvetnić“ U.P.T. obrtu iz Siska, električnom energijom javnu rasvjetu i semafore opskrbljivat će HEP – Opskrba iz Zagreba kao najpovoljniji ponuđač, a zainteresirani za zakup gradskih poslovnog prostora neće više morati sami ishoditi potvrdu da nemaju dugovanja prema Gradu Sisku nego će se to utvrđivati uvidom u službene evidencije gradskih službi.