Odgovarajući na vijećničko pitanje na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavila je kako Siščanke i Siščane očekuju zanimljiva događanja tijekom mjeseca rujna. Od 3. do 5. rujna održat će se Star film festival, projekt mladih sisačkih entuzijasta i zaljubljenika u film. Od 4. do 6. rujna na sisačkoj Šetnici održat će se Kupske noći.
-Vraćamo se našoj Kupi i slavimo našu bogatu povijesti odnosno ove je godine 2050 godina otkako je formirana Siscia. Manifestacija počinje u petak Kupskom alkom nakon čega će koncert održati VIA Kolapjani i Goranke. U subotu će nas cijeli dan opsjedati rimske legije, a u večernjim satima bit će uprizorena bitka iz 35. godine pr.Kr. te filmska projekcija na otvorenom. U nedjelju se svi zainteresirani mogu okušati u veslačkom dvoboju kupskih čamaca – najavila je gradonačelnica.
Dodala je kako 14. rujna započinju Dani industrijske baštine u sklopu kojih će se održati Festival piva u subotu, 19. rujna kojemu je cilj promovirati male pivare te potaknuti da neki od naših sugrađana možda i pokrenu takvu djelatnosti u Sisku. Mjesto Festivala je Druga ulica, a u večernjim satima nastupit će Belfast Food. Inače, ove godine se obilježava 160 godina pivarstva u Sisku.
Sisak će u rujnu biti i domaćin 8. susreta klapa koji će se održati u atriju Starog grada u petak, 11. rujna s početkom u 20 sati.
-Vjerujem da će svatko pronaći nešto zanimljivo za sebe kako bi s novom i pozitivnom pozitivnom energijom započeli jesen – zaključila je gradonačelnica.