Lokalna Hrvatska, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u RH, Udruga općina RH i Grad Sisak organiziraju besplatnu radionicu Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave koja će se održati u ponedjeljak, 18. rujna od 08.30 do 10.30 sati u Gradskoj vijećnici u Sisku (Rimska ulica 26).

-Mnogim JLS mogućnosti i uporaba internet stranica djeluju još uvijek „prekomplicirano“, a zakoni ih sve više zahtijevaju. Pokušat ćemo objasniti jednostavnost pristupa te potencijal dobrih web stranica JLS – pojašnjavaju organizatori.

Na prvom dijelu radionice govorit će se o internet zahtjevima Zakona o pravu na pristup informacijama, poželjnim načinima postavljanja na stranice, uz savjete o što jednostavnijoj organizaciji podataka i postizanju što veće ocjene transparentnosti. U drugom dijelu govorit će se  o webu kao sredstvu promocije života i potencijala lokalne zajednice u nacionalnom okružju, te primjeni i koristi društvenih mreža. Uz napomene o zakonskim obvezama, primjerima, prijedlozima, savjetima, ova će radionica koristiti svima koji se u JLS brinu o komunikaciji s građanima putem web stranica.