U organizaciji Grada Siska i Savjetodavne službe Hrvatske poljoprivredne komore – podružnica Sisačko-moslavačke županije danas je u gradskoj vijećnici održana radionica pod nazivom  Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Na početku radionice nazočnim poljoprivrednicima obratila se gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je istaknula kako sisačko područje ima izuzetne potencijale za razvoj ratarstva i stočarstva te pratećih djelatnosti. Grad Sisak je donio i ulaže značajna sredstva u komunalnu infrastrukturu na ruralnom području, a donio je i Program mjera za razvoj seoskog područja 2016.-2020. godine putem kojeg se, između ostalog, podupiru voćari, cvjećari, proizvođači ljekovitog bilja koji na relativno malim površinama osiguravaju egzistenciju svojim obiteljima i na lokalnom tržištu nude svježe proizvode. Programom se potiče i razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda, kao i obrtništvo i razvoj turizma  na ruralnom području.

Radionica Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju polaznicima je pružila najvažnije informacije  o mogućnostima i potporama na gradskoj i državnoj razini s ciljem pokretanja novih i unapređenja postojećih djelatnosti kojima se bave.