Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan ugovor između Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska o sufinanciranju izgradnje komunalne infrastrukture u Vinogradskoj ulici (1. faza) ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna od čega 1 milijun kuna sufinancira Sisačko-moslavačka županija. Ugovor su potpisali župan Ivo Žinić i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Zahvaljujem županu na finalizaciji naših dogovora na način da se Sisačko-moslavačka županija uključi u realizaciju nekih ključnih projekata važnih za građane grada Siska. Drago mi je da smo se dogovorili i prepoznali važnost upravo ove prometnice koja je ključna kada se radi o prometu prema Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“. Vjerujem da je ovo početak dobre suradnje na korist svih građana ne samo Siska već i Sisačko-moslavačke županije jer svi prije ili kasnije moramo doći do bolnice – rekla je gradonačelnica.

Radovi prve faze izgradnje Vinogradske, od Strossmayerove ulice do zavoja, započinju već sljedeći tjedan, a gradit će se kanalizacija, nogostup i cesta u dužini 476 metara te će se napraviti rekonstrukcija vodovodne mreže. Gradonačelnica je najavila kako će već ove godine započeti i druga faza radova.

-Druga faza se odnosi na dio Vinogradske od ulaza u bolnicu do zavoja dužine oko 400 metara i treća faza u dužini oko 120 metara, koja je najzahtjevnija u smislu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosi za na sam zavoj i ostavljena je za kraj realizacije –dodaje gradonačelnica.

Procjena projektanta za vrijednost prve faze radova bila je nešto više od 4 milijuna kuna, a obzirom da se na nadmetanju postigla milijun kuna niža cijena, ostalo je dovoljno sredstava da već u ovoj godini započne i druga faza radova. U sljedećoj godini planirano je rješavanje treće faze čime bi Vinogradska ulica bila kompletno rekonstruirana.

Župan Ivo Žinić naglasio je kako je ovo prvi ovakav ugovor između Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.

-Mi smo još prije godinu dana na jednom radnom sastanku dogovorili određenu suradnju jer Sisak je dio županije i mislim da moramo zajednički raditi u interesu građana. Naša namjera je bila sudjelovati u izgradnji Bakranove ulice. Međutim, nismo to uspjeli realizirati jer je vrijednost radova bila manja od predviđene cijene pa je Grad samostalno riješio taj projekt. Ali Vinogradska ulica je važna za naše građane jer većina njih dolazi do bolnice upravo tom ulicom. Imamo još puno zajedničkih točaka i vjerujem da ćemo ih uspjeti riješiti, a jedan od njih je i problem dugovanja Županijske uprave za ceste prema Gradu Sisku – rekao je župan.

U privitku teksta nalazi se prikaz projekta.