Grad Sisak odužio se još jednom heroju Domovinskog rata, Stjepanu Grgcu koji je poginuo u Vojno redarstvenoj operaciji Oluja 4. kolovoza 1995. u Kotar šumi u svojoj 36. godini. Ploču s imenom Ulica Stjepana Grgca, na prostoru od rotora na Zagrebačkoj ulici do Ulice Berislava Pavičića, otkrili su danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te Maja i Goran, djeca poginulog brigadira. Goran je bio maleni dječak kada je njegov otac poginuo u Oluji prije 22 godine.

-Čovjek je živ dok ga se ljudi sjećaju , a ovako će ga se sjećati stalno. Osjećaji su me danas preplavili, sretan sam i ponosan i zahvaljujem Gradu Sisku, gradonačelnici i braniteljskim udrugama što su dali tu čast mom tati. Puno mi znači što je moj tata dobio svoju ulicu u Sisku – rekao je sin Goran.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako se uvijek moramo sjećati naših heroja i doprinosa Siska i branitelja u Domovinskom ratu.

-Upravo ovih dana kada se sjećamo heroja Vukovara, Škabrnje, Borovog naselja, imamo priliku odati počast još jednom sisačkom heroju. Nova ulica se nalazi u blizini Osnovne škole Braća Ribar pa će svi mališani koji ovuda prolaze vidjeti ovu ploču i pitat će svoje učiteljice o doprinosu Siska u Domovinskom ratu. Važno je da svih 365 dana u godini kroz svoja djela i postupke ne izdamo ono za što su oni dali svoje živote. Kada smo uveli nagradu Plakete Marijan Celjak-junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu, koju dodjeljujemo na Dan branitelja grada Siska, moja intencija je bila upoznati Siščane i našu djecu s doprinosom Siska u Domovinskom ratu, ali i kako bi ostatak Hrvatske to saznao. Drago mi je da je upravo u mom mandatu Stjepan Grgac dobio svoju ulicu, a davno su još naši stari govorili Navik on živi ki zgine pošteno i on je definitivno jedan od njih – naglasila je gradonačelnica.

Na svečanosti otkrivanja ploče s imenom Ulica Stjepana Grgca, uz obitelj poginulog brigadira Grgca, okupili su se i brojni njegovi suborci, a na njegov ratni put podsjetio je zapovjednik 57. brigade Marijan Celjak Matija Pavlović.