Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka (Nové osudy dobrého vojáka Švejka) nova je predstava kazališne skupine „Panika“  Češke besede Sisak, koja će biti premijerno izvedena za sisačku publiku u petak, 31. ožujka 2017. godine, s početkom u 20 sati, u Kazalištu 21,  a u sklopu  Smotre kazališnih amatera Sisačko-moslavačke županije, koju organizira Dom kulture Kristalna kocka vedrine.

Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka je antiratna drama. Autor teksta je Jaroslav Hašek.  Tekst je dramatizirao i predstavu režirao Silvije Vadla. Glumačku postavu čine: Danijel Radić, Albert Valla, Zoran Crnobrnja, Kristina Mulanović, Irinka  Vidović, Milijana Drinčić, Zdenka Cvahte i Marija Mulanović Smolčić. Scenografiju i kostimografiju  je kreirala Danijela Gotal Grgurač,  kostime je izradila Đurđica Huml, a savjetnica za scenski govor je Dana Stakor.

Predstava je na češkom jeziku, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

I da ne bude zabune. Iako je na opće poznatim ilustracijama Josefa Lade, dobri vojnik Švejk s vječnim dječjim osmjehom na licu i kriglom plzenjskog piva u ruci, on je,  prije svega, simbol antiratnog junaka i oličenje bespomoćnog čovjeka koji je uvidio da je u poremećenom svijetu budala i idiota moguće preživjeti samo ako se pretvara da je jedan od njih.