U povodu Međunarodnog dana volontera, sinoć su u Galeriji sv. Kvirin uručene nagrade volonterima i koordinatorima volontera za 2016. godinu, godišnja priznanja Grada Siska za razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici. Grad Sisak osmu godinu za redom dodjeljuje volonterska priznanja s ciljem da se aktivnosti volontera učine vidljivima u lokalnoj zajednici, kako bi se istaknuo značaj i rad volontera te potaknulo i ostale građane na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Nagradu za koordinatora volontera dobila je Vera Zaloker, koordinatorica volontera u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak te u neformalnoj inicijativi Sisački volonteri dok je pohvalnicu u toj istoj kategoriji dobila Ivančica Velić, koordinatorica volontera u udruzi Građanska inicijativa Moj grad Sisak.

Pohvalnice u kategoriji Volonteri godine dobile su Antonija Babić i Arijana Babić, volonterke u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak te Dolores Pancirov, volonterka u Domu za djecu Vrbina Sisak i Dobrila Maksimović, volonterka u Dijabetičkom društvu grada Siska.

Zahvalnice u kategoriji Volonteri godine grada Siska u 2016. godini uručene su Višnjici Pučko, volonterki u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak i u neformalnoj inicijativi Sisački volonteri, Mariji Vuksan, volonterki u župnom Caritasu Katedralne župe Uzvišenja svetog Križa Sisak i Dejanu Radakoviću, volonteru u udruzi za djecu i mlade Novi svijet Sisak.

U kategoriji Volonteri godine grada Siska treća nagrada pripala je Damiru Šljivaru, volonteru u udruzi Građanska inicijativa Moj grad Sisak, druga  nagrada uručena je Josipi Drvodelić, volonterki u udruzi Agenciji lokalne demokracije Sisak i volonterka godine Grada Siska za 2016. je Davorka Novak, volonterka udruge HVIDR-a grada Siska.

Nagrade je sisačkim volonterima uručila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Volontiranje i darovanje svog vremena, znanja i vještina je nešto najljepše što možete nekome dati znajući da pritom pomažete onima kojima je to potrebno. Grad Sisak cijeni sve ono što ste radili ove godine, što ste nesebično davali sebe pomažući drugima i zbog toga smo i upriličili ovu dodjelu. Nemojte se mijenjati, ostanite takvi kakvi jeste, prekrasni i darežljivi – poručila je gradonačelnica nagrađenim volonterima.

U glazbenom dijelu programa nastupili su mladi volonteri Vedran Šimunac i Karlo Štengl. Nakon svečanog dijela, otvorena je i izložba fotografija sisačkih volonterskih programa Rastemo zajedno.