Snijeg u Sisku i dalje pada, a od jučer poslijepodne pa sve do sada palo ga je oko 20 centimetara. Poseban problem predstavlja i jak vjetar. No, meteorolozi najavljuju kako će snijeg padati još samo danas, a od sutra se diljem zemlje očekuje prestanak oborina.

Kako bi svojim sugrađanima olakšali odlazak na posao, u školu, kupovinu i slično, sve ekipe zimske službe Komunalca trenutno su na terenu, čiste snijeg s prometnica po prioritetima te s pješačkih i biciklističkih staza. No, budući snijeg neprestano pada to se pomalo čini kao sizifov posao. Međutim, kako kažu u Komunalcu svi rade i trude se kako bi se ceste i pješačke staze očistilo što bolje i time olakšalo i vozačima i pješacima. U pogonu je velika i mala zimska služba, a ručno se čisti Stari most, prilazi zebrama, stepenice i autobusna stajališta, a posebnim se strojem čisti i pješačka zona u središtu grada. Gotovo sve dijelove grada danas su obišli gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Komunalca Goran Groš i uvjerili se kako svi zaposlenici zimske službe ulažu doista veliki napor u čišćenje snijega.

Inače, zimska služba sisačkog Komunalca čisti 326 km nerazvrstanih gradskih i bivših županijskih i lokalnih cesta koje su postale nerazvrstane, organizirani su u 17 ekipa, 5 ekipa čisti nogostupe, ukupno na poslovima čišćenja radi 25 zaposlenika. Zimska služba je  opremljena s traktorima, kamionima s ralicama i posipačima, traktorima s ralicama i posipačima za nogostupe i biciklističke staze, snježnim frezama, a na raspolaganju im je i  specijalno vozilo za čišćenje u pješačkoj zoni. Za ovu zimsku sezonu osigurano je  250 tona soli, 120 m³ sipine i 2 tone plantabona (ekološko sredstvo koje ne utječe loše na raslinje).

Podsjećamo da su sukladno Odluci o komunalnom redu vlasnici i korisnici stambenih i poslovnih prostora dužni očistiti snijeg i posipati led na nogostupu ispred zgrada, kako bi se osigurao nesmetan prolaz pješacima.