Redoviti studenti s prebivalištem na području grada Siska od 1. prosinca se mogu znatno jeftinije voziti autobusima Auto prometa u Zagreb. Zahvaljujući subvenciji Grada Siska (25 posto) i Sisačko-moslavačke županije (50 posto) cijena mjesečne studentske karte umjesto dosadašnjih 547,44 kuna, iznosit će 122,50 kuna. Uz to, s mjesečnom studentskom kartom studenti će se moći voziti i gradskim linijama u Sisku bez dodatne naknade.
Da bi ostvarili pravo na mjesečnu pretplatnu kartu u vrijednosti 122,50 kuna u akademskoj godini 2015/2016. zainteresirani studenti moraju u gradskoj upravi u Rimskoj ulici 26 ishoditi potvrdu o pravu na ostvarivanje sufinanciranja, a na temelju donesene potvrde o statusu redovitog studena te uvjerenja o prebivalištu na području grada Siska koje se izdaje u PU SMŽ (Upravni poslovi, Trg Lj. Posavskog 1). Zatim na blagajni autobusnog kolodvora u Frankopanskoj ulici 5 trebaju ispuniti zahtjev, priložiti jednu osobnu fotografiju, predočiti osobnu iskaznicu i platiti jednokratno 20 kuna za izradu iskaznice za mjesečnu studentsku kartu.
Zahvaljujući sufinanciranju Sisačko-moslavačke županije, studenti koji imaju prebivalište izvan grada Siska, a na području Sisačko-moslavačke županije, ostvaruju pravo na 50 posto subvencije troškova prijevoza autobusima Auto prometa.
S obzirom da se sisački studenti već koriste subvencioniranim željezničkim prijevozom do Zagreba, važno je napomenuti da ih to ne onemogućava da ishode i subvencioniranu autobusnu kartu, uz uvjet da u mjesecu u kojem koriste autobusni prijevoz, ne mogu istovremeno koristiti željeznički prijevoz i obrnuto.
Studenti koji nemaju pravo na subvenciju također od 1. prosinca mogu jeftinije kupiti mjesečnu kartu i to po cijeni od 490 kuna.