Veliku pozornost ovih su dana izazvali mladi nogometaši Segeste koji su proteklih dana boravili u Sjevernoj Koreji gdje su sudjelovali na međunarodnom nogometnom turniru „Pyongyang International Youth U-15“. Danas su ih primili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Marko Krička. Prijemu su, uz mlade nogometaše, prisustvovali i njihovi treneri Davor Janković i Ivica Vidović, predsjednik kluba Sead Delkić i dopredsjednik Branimir Pupić – Jovanović.
-Na ovaj turnir nas je pozvala sjevernokorejska nogometna organizacije koja organizira međunarodne sportske događaje. Sve troškove putovanja i sudjelovanja na turniru snosio je organizator. Naša momčad predstavljala je Europu, a na turniru su sudjelovale momčadi iz Brazila, Uzbekistana, Kine te po dvije momčadi iz Sjeverne i Južne Koreje – rekao je Pupić.
Sisačka ekipa osvojila je sedmo mjesto na turniru što je odličan uspjeh ako se uzme u obzir da su bili najmlađa ekipa. Najveći doživljaj bio im je igrati pred oko 50 tisuća gledatelja.
-Kao trener i sportski djelatnik puno sam toga prošao, ali bio sam iskreno impresioniran organizacijom turnira na kojem je svaki detalj bio isplaniran. Dogovorili smo se s djecom da poštujemo njihove običaje i njima je to bilo drago. Pohvaljujem djecu za lijepo ponašanje, ali i roditelje kojima nije bilo lako pustiti djecu na tako dalek put – rekao je trener Vidović.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je mladim nogometašima i upravi kluba što su im omogućili jedno ovakvo iskustvo.
-Čestitam upravi kuba što je pružila djeci doživljaj koji će pamtiti cijeli život i to će im možda biti dodatni motiv za daljnje bavljenje sportom. Vidim ovdje i neke nade koje će za pet, deset i više godina zaigrati na velikom terenu u ekipi Segeste i to je razlog zbog kojeg Grad Sisak mora sačuvati stadion i infrastrukturu i ulagati u mlade i sport – zaključila je gradonačelnica.