Grad Sisak će za prenamjenu zgrade političkih stranaka u Centar kreativne industrije – kreativni inkubator Sisak dobiti 9,56 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Tako je priopćeno iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, gdje je projekt Grada Siska i Sisak projekta kao partnera prijavljen, udovoljio svim propisanim kriterijima i odabran za financiranje. Do konca kolovoza Grad Sisak  potpisat će s Ministarstvom ugovor o dodjeli sredstava, pa će se krenuti u realizaciju, kako bi zgrada mogla korisnicima  otvoriti vrata najkasnije do sredine 2019. godine.

Prostor u zgradi u Ulici Stjepana i Antuna Radića 20 godinama koriste političke stranke i nekoliko udruga. Nakon prenamjene u poslovnu infrastrukturu – poduzetnički inkubator, bit će uz prihvatljivu naknadu putem natječaja  ponuđen poduzetnicima koji se bave kreativnim industrijama (dizajnom, tiskom, informacijskim tehnologijama i sl.).

Zgrada ima 948 m2 korisnog prostora koji će biti u potpunosti obnovljen i opremljen. Imat će 12 prostornih jedinica, dvije dvorane, tri laboratorija za multimedijalnu produkciju, skladišta i druge prateće sadržaje.

Inače, zgrada je građena polovicom 19. stoljeća. Tijekom vremena doživjela je brojne adaptacije i korištena je u različite privatne i javne svrhe.

U privitku teksta nalazi se prikaz projekta.