Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković razgovarali su danas u Sisku o projektima Grada Siska u 2017. godini te preduvjetima za njihovu realizaciju. Gradonačelnica je, za premijerove posjete Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji u pratnji ministra upravljanja državnom imovinom Gorana Marića, upozorila ne nekoliko ključnih problema u nadležnosti resornih ministarstava među kojima su izgradnja spoja Lekenik–Sisak s novim Odranskim mostom, izgradnja novog mosta preko rijeke Kupe te obnova Mosta Gromova. Također, na sastanku je ponovljena inicijativa Grada Siska o darovanju imovine nekadašnje upravne zgrade Željezare Sisak, vojarne u Lađarskoj ulici te imovini u poslovnoj zoni Barutana. Na koncu predsjednik Vlade je upoznat i s prioritetnim projektima iz sektora malog i srednjeg poduzetništva, odnosno EU fondova među kojima su izgradnja Tehnološkog parka Sisak odnosno Kreativnog inkubatora, izgradnja spoja prometnica u sisačkoj Komunalnoj zoni te uređenje kampusa i kongresne dvorane u nekadašnjoj vojarni u Lađarskoj. Gradonačelnica je naglasila kako Grad Sisak već ima gotove projekte prema EU fondovima za čiju je realizaciju preduvjet da Ministarstvo državne imovine ubrza prepuštanje Sisku državnu imovinu koja trenutno propada.

Gradonačelnica i premijer razmjenili su i mišljenja o Rafineriji oko koje su usuglasili stavove, a premijer Plenković je istaknuo da će pitanje Ine odnosno Rafinerije nafte Sisak biti jedno od temeljnih zadaća njegove Vlade te kako će prometno povezivanje od Lekenika do Siska biti prioritet resornog Ministarstva i Hrvatskih cesta.

Premjer Plenković i ministar Marić podržali su inicijative gradonačelnice te pohvalili gradske projekte. Potvrda toga je najavljeno održavanje sjednice Vlade RH u Sisku u veljači sljedeće godine.