Stanovnici Ulice dr. Ive Stipčića krajem kolovoza dobit će novu vodovodnu mrežu. Postojeća mreža izgrađena je šezdesetih godina te je zbog starosti često dolazilo do puknuća cijevi što je uzrokovalo gubitke te visoke troškove održavanja i popravaka.

Radove na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže i priključaka obišli su danas zamjenik gradonačelnice Marko Krička i direktor Sisačkog vodovoda Srđan Marić.

-Radi se o rekonstrukciji vodovodne mreže iz 1966. godine koja je od lijevanog željeza. Ta mreža zamjenjuje se novim PEHD cijevima u dužini od 624 metra i radit će se priključci za 60 domaćinstava – rekao je Marić.

Zamjenik gradonačelnice zamolio je stanovnike ove ulice za razumijevanje zbog radova koji se izvode.

– Stanovnici će dobiti novu mrežu i priključke i smanjit će se gubici vode koje Sisački vodovod ima na ovom području. Vodimo brigu kako bi se postojeći gubici smanjili, a i veseli me što će uskoro biti gotova studija smanjenja gubitaka vode koja će detektirati gdje su gubici najveći te ćemo u suradnji sa Sisačkim vodovodom krenuti u cjelokupno saniranje sisačke vodovodne mreže – najavio je Krička.

U Ulici dr. Ive Stipčića postojeći vodoopskrbni cjevovod od lijevano – željeznih cijevi u potpunosti će se zamijeniti novim cjevovodom te će se 60 postojećih vodovodnih priključka zamijeniti novim. Vrijednost radova iznosi 1.033.000,00kuna bez PDV-a.