Radovi na izgradnji Ledene dvorane Zibel napreduju prema terminskom planu ugovorenom između izvođača tvrtke Palace i Grada Siska, a u srijedu je s istim izvođačem potpisan i ugovor za drugu fazu opremanja Ledene dvorane Zibel.

Prva faza radova ulazi u svoj vrhunac kada će na izvedenu nosivu konstrukciju Ledene dvorane biti montirana čelična krovna konstrukcija koja se izrađuje u Našicama i koja će se u listopadu dopremiti na gradilište dvorane. Druga faza opremanja Ledene dvorane uključuje građevinsko-obrtničke radove unutarnjeg uređenja, odnosno opremanje i natkrivanje dvorane, izgradnju svlačionica, ambulante i postavljanje oko 2000 sjedalica na tribine.

Ugovor o gradnji Ledene dvorane Zibel po sistemu „ključ u ruke“ vrijedan 23,3 milijuna kuna, potpisan je s tvrtkom Palace krajem studenog prošle godine, a druga faza je ugovorena u iznosu od 10,6 milijuna kuna. Zahvaljujući kvalitetno pripremljenom projektu do sada nije bilo izvanrednih troškova, a s obzirom na visoku fazu izgrađenosti novi troškovi, posebno vezani uz geomehaničke uvjete gradnje, se niti ne očekuju. Niti jedna stavka troškovnika do sada nije povećana tako da su svi troškovi u potpunosti usklađeni s planom i proračunom.