Već tradicionalno, Gradski muzej Sisak je za svoje sugrađane pripremio program Božić u Muzeju! Program je namijenjen svim generacijama, a obuhvaća predavanje o tradiciji obilježavanja Božića našeg kraja te niz edukativno-kreativnih radionica koje će se održavati od 4. do 22. prosinca 2017. godine, u  prostorijama Gradskog muzeja Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.

-Kako će se naši najmlađi, djeca vrtićke dobi i nižih razreda osnovnih škola snaći u timskom radu sa svojim roditeljima/pratiteljima vidjet ćemo na radionici „Božić u Muzeju“ na kojoj će se izrađivati ukrasi za božićno drvce. Osim navedenih programa provest će se niz edukativno-kreativnih radionica s našim najmlađim sugrađanima pa će se tako organizirati niz posjeta vrtićima i osnovnim školama grada Siska. Ove radionice, sa školskom i vrtićkom djecom,  organiziramo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa iz Siska te će se organizirati prikupljanje sredstava za osobe u potrebi uoči nadolazećih blagdana – najavili su u sisačkom Muzeju.

 

Raspored događanja:

 

Predavanje i prezentacija

  1. prosinca 2017. u 19,00 sati

Voditelji: Katica Mrgić, viša kustosica Etnografskog odjela Gradskog muzeja Sisak i Jasminka Luketić Domitrović, autorica novih božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja.  Predavanje o tradiciji obilježavanja Božića Posavine i Pokuplja te prezentacija novih božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja.

 

Radionica izrade božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja za odrasle

  1. prosinca 2017. u 18,00 sati

Voditelj: Jasminka Luketić Domitrović

Kreativna radionica izrade božićnih ukrasa s tradicijskim motivima našeg kraja. Radionica je namijenjena srednjoškolskim i starijim uzrastima.  Broj sudionika za ovu radionice je ograničen te je nužna prijava sudionika na adresu elektroničke pošte marijan.bogatic@muzej-sisak.hr.

 

 Božić u Muzeju

  1. prosinca u 17,30 sati

Voditelji: Tea Fumić, muzejska pedagoginja- pripravnica i Marijan Bogatić, viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak

Radionica je namijenjena djeci vrtićke dobi i nižim razredima osnovne škole koji će zajedno sa svojim roditeljima/pratiteljima izrađivati ukrase kojima će se okititi muzejsko božićno drvce. Svih ovih godina nas je posjećivao i Djed Božićnjak, stoga očekujemo njegov posjet i ove godine s prigodnim darovima za najmlađe sudionike ove radionice. Broj sudionika za ovu radionice je ograničen te je nužna prijava sudionika na adresu elektroničke pošte marijan.bogatic@muzej-sisak.hr.