Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježen je jučer na sisačkom korzu kod sata i okupio je oko dvije tisuće posjetitelja. Bila je to prilika da Siščani islamske vjeroispovijesti podjele radost svog velikog blagdana sa svojim sugrađanima, koji su se po prvi puta na ovaj način mogli upoznati s kulturom bajramovanja. Svi zajedno mogli su uživati u sevdalinkama, kušati baklavu i pravu bosansku kahvu.

Kahva je skuhana u Zlatnoj džezvi, koja je u Sisak stigla iz Visokog, a napravio ju je u Sarajevu majstor Naser Jabučar još 2004. godine, kada je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda i od tada putuje svijetom. Kava skuhana u Zlatnoj džezvi uvijek se dijeli besplatno, a u Sisku je jučer podijeljeno oko dvije tisuće šalica.

U programu su nastupili Pavao Anić, Mehmed Goražda, NUR, VA Lipe Sisak i zbor „Gazija“ iz Bužima.

U ime organizatora Medžlisa islamske zajednice Sisak, predsjednik Edin Safić zahvalio se Gradu Sisku i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček na potpori i pokroviteljstvu. Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Sisku Alem ef. Crnkić naglasio kako je ova manifestacija prva takve vrste u Hrvatskoj, a među Siščanima je jučer bio i predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović.