Grad Sisak objavio je natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita za program Sisački poduzetnik/ca 2018. Time se već treću godinu za redom nastavlja ovaj program subvencioniranja kamata poduzetničkih kredita koji omogućuje sisačkim poduzetnicima pristup povoljnijim kreditnim sredstvima za realizaciju razvojnih projekata.

Ove godine u program su uključene i žene poduzetnice budući se želi podići razina sudjelovanja žena u poslovnim i gospodarskim aktivnostima. Žena poduzetnik odnosi se na subjekt gospodarstva u kojima jedna ili više žena posjeduje najmanje 51 posto kapitala u društvu ili su žene registrirane vlasnice.

Namjena kredita u programu Sisački poduzetnik/ca je financiranje kupnje ili izgradnje, odnosno proširenje gospodarskih objekata, financiranje kupnje opreme i financiranje trajnih obrtnih sredstava. Sredstva za subvenciju kamata osigurava Grad Sisak, a potpora Grada je ovisna o namjeni kredita i iznosi 4  posto za financiranje kupnje, izgradnje uređenje ili proširenje  gospodarskih objekata, 3,5 posto za financiranje kupnje opreme ili 4 posto ako je tvrtka u većinskom vlasništvu žene najmanje godinu dana te 2,5 posto za financiranje obrtnih sredstava ili 3 posto ako je tvrtka u većinskom vlasništvu žene najmanje godinu dana. Prednost pri dodjeli potpora imat će proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta te projekti od posebnog značaja za gospodarski razvoj grada Siska.

Nositelj i organizator  provođenja ovog programa je Grad Sisak u suradnji s OTP bankom Hrvatska d.d., Raiffeisen bank d.d., Addiko Bank d.d., Erste&Steiermarkische bank d.d. i Zagrebačka banka d.d.. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava kreditnog fonda banke, a najkasnije do 15. prosinca ove godine.

Grad Sisak objavio je i javni poziv za dodjelu bespovratne potpore iz Programa Sisački poduzetnik/ca 2018. Tvrtke koje zadovoljavaju uvjete iz javnog poziva mogu ostvariti bespovratnu potporu za osvajanje novih tržišta u maksimalnom iznosu od 20.000,00 kuna, a kapitalizacija inovativnih tehnoloških tvrtki s područja grada Siska financirat će se u iznosu od 25.000,00 kuna za što će Grad Sisak preuzeti 20 posto vlasništva u novoosnovanoj tvrtki. Javni poziv otvoren je također do 15. prosinca, odnosno do iskorištenja sredstava.

Više informacija o Programu Sisački poduzetnik/ca 2018. možete dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i komunalni sustav na 510-158.

Dokumenti vezani uz ovaj Program nalaze se u privitku teksta.