Svečanom akademijom u Kazalištu 21 te organiziranim programom na kupalištu Zibel, bit će obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u organizaciji Grada Siska i Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Program počinje u petak, 4. kolovoza polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u 8.30 te paljenjem svijeća za sve poginule branitelje kod spomenika u Parku dr. Franje Tuđmana na Kontrobi u 9.15 sati. Istog dana u 10 sati u Kazalištu 21 bit će održana svečana akademija na kojoj će o Domovinskom ratu, posebno o vojno-redarstvenoj akciji Oluja govoriti Tomislav Dedić, inicijator i idejni začetnik proizvodnje improviziranih oklopnjaka za ratišta Banovine, Željko Srpak, predsjednik Udruge branitelja 57.brigade Marijane Celjak , Dražen Komar,  zapovjednik satnije 57.brigade Marijan Celjak te bojnik Ivan Radić, zamjenik zapovjednika 2.mehanizirane bojne Gromovi.

Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti  i Dana hrvatskih branitelja nastavit će se u subotu, 5. kolovoza na kupalištu Zibel u 13 sati sportskim natjecanjima. U 16 sati tradicionalni je doček raftingaša te podjela graha, a nagrade pobjednicima sportskih natjecanje bit će dodijeljene oko 17 sati nakon čega će koncert održati Vigo band.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, UHDDR Sisak 91. organizira memorijalno ribolovno natjecanje koje će se održati u subotu, 5. kolovoza s početkom u 7 sati na rijeci Kupi ispod Malog kaptola. Podjela nagrada i priznanja predviđena je oko 14 sati.