U srijedu, 20. lipnja 2012. godine s početkom u 17 sati u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku bit će održano predavanje o uzgoju stevije kao prirodnog zaslađivača.

Edukativno i stručno predavanje vodit će doc.dr.sc. Bruno Novak profesor sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Organizator ovog edukativnog i stručnog predavanja je Dijabetičko društvo grada Siska, a na predavanje su dobrodošli svi zainteresirani posjetitelji.

Sama biljka je značajna po tome što sadrži niz značajnih stvari po pitanju zdravlja (kalij, kalcij, krom, željezo, mangan, bjelančevine, beta karotene i sterole).

Prema novijim svjetskim istraživanjima stevija ima širok spektar primjene i može se koristiti u juhama, umacima, raznim predjelima, salatama, pri konzerviranju voća, u proizvodnji sladoleda i kolača, a što je najvažnije ostaje stabilna do 212 stupnjeva C.