Šest sisačkih osnovnih škola uključenih u projekt Lajkam Sisak, Viktorovac, Braća Ribar, Ivana Kukuljevića, Braća Bobetko, 22. lipnja i Sela, danas su dobili nove pametne ploče. Riječ je o donaciji Euroherca, jednog od partnera projekta Lajkam Sisak.

Pametne ploče uručene su danas u Osnovnoj školi Braća Bobetko gdje je održana četvrta po redu akcija uređenja okoliša sisačkih osnovnih škola u sklopu projekta Lajkam Sisak.

Učenici će tako od sada moći učiti na jedan posve nov, moderan i interaktivan način u što su se već uvjerili učenici OŠ Braća Bobetko u kojoj je pametna ploča posljednjih tjedan dana integrirana u nastavni proces.

Inače, učenici i djelatnici OŠ Braća Bobetko, zajedno s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček te novinarima Radio Siska i djelatnicima Komunalca, uređivali su danas okoliš škole, sadili su cvijeće te uređivali vanjsku infrastrukturu škole, a škola je dobila još jedan poklon – učionicu na otvorenom koju je školi doniralo trgovačko društvo Gospodarenje otpadom Sisak.

-Ideja o učionicama na otvorenom je došla nakon što se jedna takva pojavila u OŠ Braća Ribar. Radnici Komunalca su napravili klupe s lukovima koji podsjećaju na Stari most, sisački simbol, sve izgleda prelijepo. Sigurna sam da će ih djeca oduševljeno koristiti –  rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Akciju Lajkam Sisak zajednički organiziraju Grad Sisak i Radio Sisak, zahvaljujući partnerima u projektu, a to su Euroherc, INA, EXCO Sisak, LONIA, PISAK, Mlin i pekare, Jub, Sisački vodovod, Auto promet Sisak, Vodoopskrba Kupa, Gospodarenje otpadom Sisak, Gradsko groblje Viktorovac i Komunalac.