Grad Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji ima Centar igre s knjižnicom igračaka, kao zabavno mjesto na kojem sva djeca i članovi njihovih obitelji mogu sudjelovati u kreativnim i društvenim igrama, posuđivati igračke te se družiti i učiti. Centar se nalazi u prostoru OŠ „Braća Bobetko“, a danas su ga na prigodnoj svečanosti zajedno otvorile gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća Klara Perković.

Centar igre i knjižnica igračaka ‘Krenimo zajedno’ nastavak je suradnje Grada Siska i Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak u sklopu programa „Sisačka šarena inkluzija“. Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Sanja Brajković zahvalila se na otvorenju svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta te naglasila kako je sisački Centar dio međunarodnog projekta ‘TOY (Together Old and Young) for Inclusion’ koji se paralelno provodi u Sloveniji, Latviji, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Mađarskoj.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je da je i ovom prilikom Sisak prepoznat kao grad prijatelj djece, te naglasila kako djeci pruža mogućnost da nauče dijeliti, da posuđuju igračke koje nemaju kod kuće, da se druže i steknu nove prijatelje, a odraslim članovima obitelji da se vrate u djetinjstvo.

Ravnateljica OŠ „Braća Bobetko“ Karolina Čutuk rekla je kako će Centar raditi uz stručno vodstvo i pozvala je zainteresirane djecu i roditelje na igru svakog utorka i četvrtka od 17 do 20 sati.