Od ove školske godine e-dnevnici uvest će se u još četiri sisačke osnovne škole – Braća Bobetko, Budaševo – Topolovac – Gušće, 22. lipnja i Sela.

Naime, danas su predstavnici Grada Siska i Gorice Elektro, čija je ponuda bila najpovoljnija, potpisali ugovor vrijedan 263.789,38 kuna s PDV-om o izgradnji računalne mreže u tim osnovnim školama što je preduvjet za uvođenje e-dnevnika. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnatelji škola u kojima će od rujna biti uvedeni e-dnevnici kako bi s izvođačem definirali dinamiku radova koji bi trebali u sve četiri škole biti završeni tijekom svibnja.

Grad Sisak je prošle godine uveo e-dnevnike u školama Braća Ribar, Galdovo, Ivan Kukuljević i Komarevo, a u Osnovnoj školi Viktorovac e-dnevnici će biti uvedeni kroz projekt e-škola sredstvima iz EU fondova. Time će sve sisačke osnovne škole imati uvedene e-dnevnike što će roditeljima omogućiti elektronski pregled ocjena i svih bilješki koje nastavnici upisuju u elektronski dnevnik.  Uvođenjem e-dnevnika nastavnici će moći aktivno koristiti sve prednosti internetske tehnologije u obrazovnom procesu.