U povodu predstojećih blagdana, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je danas, zajedno sa svojim suradnicima, gospodarstvenike, predstavnike nacionalnih manjina te sugrađane koji su se ove godine istaknuli svojim uspjesima i rezultatima te predstavnike udruga i klubova koji obilježavaju značajne jubileje. Tom su prijemu prisustvovali Samanta Livačić, volonterka koje je ove godine radila s izbjeglicama u Opatovcu, Snježana Dobrinić, odgajateljica iz DV Sisak Stari koja je inicirala projekt Jedi odgovorno, pjesnik Nikola Tadić, dr.sc. Zdenka Zovko Brodarac, prodekanica za znanost i financije na Metalurškom fakultetu koji ove godine slavi 55. obljetnicu, Ema Harčević, učenica 5. razreda OŠ Braća Ribar koja je pobijedila na natječaju za likovno rješenje poštanske marke, Dean Rukljač, sportski direktor PK Sisak Janaf koji ove godine slavi 20. obljetnicu, Patrik Sladović, učenik 5. razreda OŠ Braća Ribar koji je pobijedio na državnom natjecanju u čitanju na glas, Danijel Dadović, doktorand FOI-ja koji vodi Centar za podršku studentima i razvoj karijera na Fakultetu organizacije i informatike, Miroslav Međimorec, jedan od najstarijih članova DVD-a Sisak koji ove godine slavi 150. obljetnicu, Marita Čatić, učenica 8. razreda OŠ Braća Ribar koja je jedna od najboljih sisačkih učenica, Agan Velić iz NUR-a koji ove godine slavi 10. obljetnicu, Davor Soldić iz Hokejaškog kluba Sisak koji ove godine slavi 85. obljetnicu, Marijeta Rimay iz ŠPK TOP STEP, Anton Trtanj jer je ove godine 100 puta dao krv, Josip Peternel iz Građansko-željezničarske glazbe Sisak, a GŽG Sisak obilježava 95.-tu obljetnicu, Lada Furlan Zaborac i Dinko Tomljanović iz Bambi Molestersa te Damir Kukuruzović, vlasnik Siscia Jazz Cluba koji je ove godine dobio nagradu kao najbolji klub u Hrvatskoj.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako se Sisak ima čime pohvaliti te da smo, što se tiče ljudskog potencijala, bogat grad. Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Đumbir istaknuo je, obraćajući se također zaslužnim sugrađanima, da upravo oni čine pozitivnu sliku našeg grada. Gradonačelnica i predsjednik Gradskog vijeća poželjeli su svima sretne blagdane i uspješnu 2016. godinu.
Jučer su na prijemu u Gradskoj vijećnici bili predstavnici vjerskih zajednica, novinari te direktori i ravnatelji trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Grada Siska.