Ispred Osnovne škole 22. lipnja već se godinama stvaraju gužve kad roditelji dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole. Upravo zbog potrebe dovoza i odvoza učenika, od kojih je dio djece s teškoćama u razvoju, bilo je nužno ispred ove škole osigurati stajalište za autobus te parkirališta za zaustavljanje osobnih automobila. Danas su na toj lokaciji započeli radovi izgradnje ugibališta i parkirališnih mjesta koje je obišao zamjenik gradonačelnice Marko Krička. U školi također traju i radovi prve faze sanacije sanitarnih čvorova koji će biti završeni do početka školske godine. Druga faza radova planira se naredne godine, po čijem će završetku biti novouređeni svi sanitarni prostori.
-Ova je jedna od škola u kojoj traju pripreme za početak nove školske godine, a želja nam je da se napravi što više radova kako bi djeca ušla u ljepše i uređene prostore – rekao je Krička.
Ispred škole će biti izgrađeno ugibalište i 6 parkirališnih mjesta na kojima će biti maksimalno zadržavanje do 10 minuta kako bi što više roditelja mogli koristiti parkirališta. Vrijednost radova je oko 385 tisuća kuna.
Zamjenik gradonačelnice obišao je potom i završetak radova ispred Osnovne škole Viktorovac gdje je izgrađen nogostup, parkiralište s 20 mjesta i stajalište za autobuse. Ovi radovi također će pridonijeti puno većoj sigurnosti učenika ove škole. Vrijednost radova je oko 475 tisuća kuna.
-Ova investicija, ne samo da je dobra za ovu školu, već je dobra i za cijeli ovaj kvart jer je ovdje bilo velikih problema s parkiranjem. Sad imamo povećanu sigurnost za učenike ove škole što je najvažnije. Ovo se čekalo dugi niz godina i drago mi je što smo uspjeli riješiti ovaj problem – dodaje Krička.
Ravnateljice obje škole, Azra Rađenović i Bogdanka Prelošćan, također su izrazile zadovoljstvo rješavanjem problema gužvi i parkiranja ispred ove dvije škole. I u ostalim sisačkim osnovnom školama odvijaju se manji radovi i popravci kako bi učenicima početak nove školske godine bio što ljepši.