U  povodu Dana grada 4. lipnja, Grad Sisak raspisuje nagradni likovni natječaj  „Zašto volim Sisak“  za učenice i učenike osnovnih škola grada Siska. Želja je natječajem mlade naraštaje potaknuti da likovnim radovima pokažu ono što najviše vole u svom gradu.

Natječaj traje od  2. – 18. svibnja 2018. godine, a rezultati će biti objavljeni 22. svibnja 2018. godine putem internetske stranice grada Siska. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici i učenice osnovnih škola grada Siska.

Tema crteža-plakata je „Zašto volim Sisak“ . Šalje se po jedan rad od svakog učenika/ce. Izrada dvodimenzionalnih likovnih radova dozvoljena je svim stilovima i tehnikama. Preporučuje se vodoravni format zbog kasnije aplikacije nagrađenog rada na jumbo plakat. Svi sudionici prihvaćaju da Organizator može sve radove koristiti za izradu promotivnih i edukacijskih materijala u promotivne i edukacijske svrhe uključujući objave u svim medijima (tisak, TV, digitalni), izložbama i sl. Nagrade se dodjeljuju za tri najbolja rada, a čine pisana priznanja i materijalne nagrade:

  1. Smartphone + tisak nagrađenog rada na jumbo plakatu
  2. MP 4 snimač
  3. Fotoaparat

Organizator će osnovati stručni žiri od tri člana za odabir najboljih radova.  Radovi se prijavljuju putem odgojno-obrazovne ustanove na adresu Grad Sisak, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo, Rimska 26, 44000 Sisak. Prijavljeni radovi moraju sadržavati čitko ispunjenu prijavnicu. Primljeni radovi se ne vraćaju.

Ostale informacije te prijavnica za natječaj nalaze se u privitku teksta.