Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u društvu direktora APN-a, Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Dragana Hristova i predsjednika Gradskog vijeća Bojana Dadasovića, obišla je gradilište dviju SISAK POS zgrada, koje se grade u Lonjskoj ulici na Zelenom brijegu. Obilasku zgrada pridružili su se i sisački gradski vijećnici koji su u veljači prošle godine glasali za prijedlog gradonačelnice da Grad Sisak sufinancira SISAK POS stanove sa 180 tisuća eura i tako pokrene izgradnju. Ovaj partnerski projekt Grada Siska i APN-a dobro napreduje, a značit će rješenje stambenog pitanja za 30 sisačkih obitelji.

„Lijepo je doći na gradilište gotovo dovršenih POS-ovih zgrada u Sisku. Ovo je prvi projekt kojim je Grad Sisak započeo suradnju s APN-om još u siječnju 2020. godine. Grad Sisak je pripremio svu dokumentaciju za zgrade, a tijekom odabira izvođača i donijeli odluku da ćemo sufinancirati radove na zgradama s dodatnih 180 tisuća eura, kako natječaj ne bi propao i kako bi se čim prije izvođač odabrao, a samim time i naši sugrađani dobili lijepe i priuštive stanove“, kazala je Kristina Ikić Baniček tijekom obilaska.

Podsjetimo da su vijećnici HDZ-a tada napustili sjednicu i tako ugrozili donošenje te odluke. No, i bez njih Gradsko vijeće je tada donijelo odluku o sufinanciranju, pokrenulo sklapanje ugovora o gradnji i spriječilo da cijena stanova značajno naraste.

Izravna ulaganja Grada Siska u ovaj, za Sisak važan projekt, premašila su pola milijuna eura i to kroz vrijednosti zemljišta, projektne dokumentacije, komunalnih priključaka i sufinanciranje radova. Još ranije Grad je izgradio i spojnu cestu Kršinićeve i Lonjske ulice i parkirališta koja će koristiti budući stanari SISAK POS zgrada.

Završetak izgradnje SISAK POS stanova planiran je u lipnju ove godine, a u toku je drugi krug iskazivanja interesa, koji je privukao veliki interes sisačkih obitelji koje povoljno žele riješiti svoje stambeno pitanje.