Danas je objavljen drugi Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska. U Sisku na Zelenom brijegu grade se dvije zgrade iz programa Sisak POS s ukupno 30 stanova, a nedavno se, zbog odustajanja dijela kandidata, otvorila potreba raspisivanja novog Javnog poziva.

Grad Sisak osigurao je zemljište za izgradnju zgrada, komunalne priključke te je izgradio je dodatna parkirališna mjesta i izgradio spoj Kršinićeve i Lonjske ulice, kako bi se poboljšala prometna situacija u tom dijelu grada. Osim toga, kako bi se osigurala što je moguće niža cijena kvadratnog metra stana u Sisak POS zgradama, na prijedlog gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Gradsko je vijeće donijelo odluku da se izgradnja sufinancira sa 180 tisuća eura (1,35 milijuna kuna).

Uvjeti iz Javnog poziva za utvrđivanje liste prvenstva za kupnju stana u zgradama Sisak POS-a su propisani dokumentacijom koja je objavljena na stranicama Grada Siska na poveznici Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska | Grad Sisak., a uzimaju u obzir uvjete stanovanja, vrijeme prebivališta na području Grada Siska, životnu dob, broj djece, sudjelovanje u Domovinskom ratu, invaliditet i druge uvjete.

Javni poziv otvoren je do 31. siječnja 2024. godine.