Međunarodno natjecanje u klizanju 53. Zlatna pirueta održat će se od 8. do 11. prosinca u sisačkoj Ledenoj dvorani Zibel. Prvi puta u dugoj povijesti  ovog natjecanja, Zlatna pirueta će se održati izvan Zagreba.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare izjavila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, Hrvatski klizački savez na taj je način Sisku ukazao posebnu čast. – Ledenu dvoranu nismo gradili samo za Siščane, ona ima sve potrebne tehničke karakteristike i za velika natjecanja. Nadamo se da  će nakon Zlatne piruete u Ledenoj dvorani Zibel  uslijediti i druga natjecanja i manifestacije te i na taj način potaknuti mlade Siščane da se bave sportom. U Ledenoj dvorani Zibel započela je i besplatna škola klizanja koju vode treneri s certifikatima, rekla je gradonačelnica.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden zahvalila se Gradu Sisku na suradnji te je obećala kako će natjecanje u četiri kategorije ženskoj, muškoj, plesnim parovima i sportskim parovima biti događaj za Sisak i Siščane, a posebno revija pobjednika koja će se održati zadnji dan. – U tijeku su predprijave i očekujemo brojne natjecatelje iz cijelog svijeta, istaknula je Morana Paliković Gruden te dodala kako se razmatra mogućnost da se i Trofej zagrebačkih pahuljica naredne godine početkom veljače održi u Sisku.